nedelja, 12. marec 2023

5. dan

 Zjutraj smo se zbudili in pozajtrkovali ter se odpravili na prakso, ki se je začela ob 8.30.

1. Najprej smo delali nizozemsko tradicionalno sladico tompouce, ki je narejena iz listnatega testa in vaniljeve kreme.  Ko smo končali s tortico, smo se lotili sladice pastel de nata, ki je narejena iz listnatega testa in kreme z aromo cimeta in limone.

2. Sledilo je kosilo, ki nam ga je pripravila šola. Za predjed smo jedli ostrige, za glavno jed pa smo imeli na izbiro burger s pečeno zelenjavo ali pečeno ribo s pečeno zelenjavo. Po kosilu smo se odpravili nazaj na prakso.

3. Pripravili smo pečene profiterole, ki smo jih napolnili z bananino kremo in stepeno smetano. Po končani praksi smo se odpravili nazaj v hostel. Zvečer smo se odpravili na ogled rotterdamskega mostu. Po tem smo se odpravili na večerjo v italijansko restavracijo. Vrnili smo se v hostel, kjer smo se družili v družbeni sobi.


Julijan Kristijan Škrbec, Mark Frankovič, Nuša Jelenc, Jakob Martin Kolbezen, Katja Negode, Arlind Azemi


 
 



 

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Kaj o mobilnosti menita učitelja spremljevalca?

Pot je potekala brez kakršnih koli posebnosti, v mestu Rotterdam nas je na glavni postaji pričakal gospod Martin, ki nas je pospremil do hos...