Dan smo začeli z zajtrkom, nato pa smo šli v šolo, kjer smo delali Speculaas piškote. Po premoru smo pospravili delavnico, nato smo imeli malico. Ko smo pojedli smo šli v pekarno, kjer smo delali rogljičke, tačas ko je Katja delala ajdov kruh z orehi. Recept je dobila od svojega profesorja praktičnega pouka, prof. Kolar. 150 g ajdove moke smo poparili v vodi kot žgance, 100 g orehov pa popražili. Stehtali smo še ostale surovine (350 g pšenične črne moke, 10 g soli, 5 g sladkorja, 15 g kvasa). Zamesili smo testo in proti koncu smo še dodali ohlajene orehe. Zamešeno testo smo pustili počivati pokrito na pomokani mizi polovico ure, nato pa naredili premesitev, in postili počivati še 20 minut. Vzhajano testo smo razdelili na dva enaka kosa, in pustili vzhajati v pomokani košarici. Pred peko smo še zarezali testi, za lepšo obliko in pekli približno 30 minut na 230 stopinj Celzija. Pečena hlebčka smo ohlajali na mrežastem vozičku.
Končali smo ob štirih, ter na hitro šli v hostel, da smo odložili opremo, nato pa smo šli na ladjico, kjer smo jedli veliko tradicionalnih Nizozemskih palačink s slanimi in sladkimi dodakli. Ko smo končali, smo šli v stolp Euromast iz katerega je bil zelo lep razgled. Nato smo peš šli nazaj v hostel, kjer smo zaključili dan.
Katja Nagode, Julijan Kristjan Škrbec, Mark Frankovič, Nuša Jelenc, Jakob Martin Kolbezen, Arlind Azemi
Ni komentarjev:
Objavite komentar