nedelja, 12. marec 2023

4. dan

 9. 3. 2023-

Zjutraj smo se dobili in pozajtrkovali in odšli na kavo, ter na sprehod po mestu. Ob 12.30 smo začeli z prakso v pekarni. Naučili smo se 3 vrste kruha.

1. Izmed njih je bil iz pšenične bele moke ( ameriške in nizozemske moke). En košček od tega testa smo dodali rdečega barvila. Nato smo stehtali belo testo po 300 g in okroglali in rdeče testo stehtali po 100 g in seveda zaokrogljali. Pustili smo da se testo odpočije in naraste. Razvaljali smo rdeče testo v kroglaste oblike in v sredini razmazali z oljem, okoli pa za vodo. Položili smo premešeno belo testo na sredino in ga ovili, z rdečim testom. Pustili smo da vzhaja, nato pa smo ga pred peko zarezali za obliko in spekli.

2. Je bil kruh iz treh sirov in čilijevim prahom. Testo smo stehtali 450 g, oblikovali v štruco in takoj namakali v sončnična semena. Položili smo v košarice in dali vzhajati. Pred peko smo ga dali izven košarice in dokončno oblikovali z posebnim rezilom ki je dalo obliko ježeve bodice.

3. Je bil iz polnozrnate pšenične moke, ki smo ga isto stehtali po 450 g. Zoblikovali v štruco dali v posip, ato pa v košarico vzhajati. Pred peko smo ga dali izven košarice in dokončno oblikovali po izbiri. Med peko kruha smo se sprehodili po šoli, saj nam je ena od študentk vodila po celi šoli. Pred večerjo smo odšli v njihov bar, kjer so nam zmešali brezalkoholne koktajle in dobili manjše prigrizke. Večerjo smo jedli v njihovi restavraciji in smo bili postreženi s tri hodnim menijem. Po večerji smo se odpravili malo po mestu, da smo si še malo ogledali nočni Rotterdam. Katja Nagode, Nuša Jelenc, Julijan Kristjan Škrbec, Jakob-Martin Kolbezen, Mark Frankovič, Arlind Azemi  

 


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Kaj o mobilnosti menita učitelja spremljevalca?

Pot je potekala brez kakršnih koli posebnosti, v mestu Rotterdam nas je na glavni postaji pričakal gospod Martin, ki nas je pospremil do hos...