ponedeljek, 13. marec 2023

8. dan (ponedeljek)

Danes smo zadnjič zajtrkovali s profesorjem Potočnikom. Pospremil nas je do šole, kjer smo se poslovili. Na praksi smo delali pralineje. Najprej smo naredili različna polnila – ganash z malinami in beli ganash. Za prvega smo najprej segreli glukozo, smetano in maline, in sicer na 92 °C. Nato smo zmes prelili čez čokolado in vmešali maslo. Nato smo skuhali še beli ganash. Zatem smo očistili modele in vanje vlili temperirano čokolado. Modele smo potem spraznili in ohladili. Ko se je čokolada strdila, je sledilo polnjenje z ganashema, ki smo ju naredili prej. Nato smo pralineje zaprli s temperirano čokolado. Ko smo končali, smo z dijakinjo gostujoče šole počakati profesorico Lejo. Ker smo imeli malo več časa, smo šli v trgovino s knjigami, nato pa do železniške postaje, kjer smo počakali profesorico, ki je imela nekaj zapletov z vlakom, ampak je vseeno srečno prispela brez večjih težav. Pokazali smo ji pot do hostla, kjer se je profesorica razpakirala, nato pa smo ji pokazali trgovske centre in šli na večerjo. Ko smo prišli nazaj, smo se še nekaj časa družili v jedilnici, nato pa smo šli spat, ker smo bili vsi zaspani.

Katja Nagode, Julijan Kristjan Škrbec, Mark Frankovič, Nuša Jelenc, Jakob Martin Kolbezen, Arlind Azemi 




 











Ni komentarjev:

Objavite komentar

Kaj o mobilnosti menita učitelja spremljevalca?

Pot je potekala brez kakršnih koli posebnosti, v mestu Rotterdam nas je na glavni postaji pričakal gospod Martin, ki nas je pospremil do hos...